Tandartstarieven en facturatie

De tarieven binnen de tandheelkunde zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in opdracht van de overheid. Jongeren onder 18 jaar krijgen alles vergoed vanuit de basisverzekering (behalve orthodontie en kronen). Iedereen boven de 18 jaar is niet automatisch verzekerd voor de tandarts. Een aanvullend pakket geeft veelal recht op een jaarlijkse vergoeding voor een bepaald bedrag (afhankelijk van het gekozen pakket). Het wettelijke eigen risico op de zorgverzekering staat los van alle tandheelkundige behandelingen, m.u.v. van de volledige prothese. Voor een volledige prothese geldt een vergoeding van maximaal 75% vanuit de basisverzekering.

Voor de lijst van alle tarieven verwijzen wij u door naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit. 

Tarieven tandtechniek

De techniekkosten van tandtechnische laboratoria zijn variabel. Deze kosten zijn o.a. afhankelijk van de grootte van het werkstuk en de gebruikte materialen. Bij de begroting worden deze kosten geschat. Deze tarieven worden conform de richtlijnen van de NZa zonder toeslag aan u doorberekend.

Kostenidicatie

Wanneer een behandeling meer kost dan € 250,- , dan ontvangt u voordat we starten met de behandeling een kostenindicatie. Zo heeft u vooraf inzicht in de te verwachten kosten. Afhankelijk van de behandeling en het techniekwerk kunnen de kosten hoger of lager uitvallen dan oorspronkelijk ingeschat.

Aanvullende tandartsverzekering

Om te weten of een tandartsbehandeling wordt vergoed kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Dit verschilt namelijk per polis en behandeling. Kijk daarom voordat u een nieuwe zorgverzekering afsluit naar uw persoonlijke situatie. Zo kunt u bepalen of de zorgverzekering past bij uw eigen wensen en behoefte.

Uw zorgrekening

 

Samenwerking met Infomedics

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Website Infomedics

Op de website van Infomedics kunt u veel zaken snel een eenvoudig regelen. U hoeft geen rekening te houden met de openingstijden van de Servicedesk en kunt uw zaken regelen op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt.

Wilt u een betalingsregeling treffen of de status van betaling controleren, dan raden wij u aan dit direct via de website van Infomedics te regelen.

Betalingsregeling treffen

Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, dan kunt u een betalingsregeling treffen. Dit kunt u eenvoudig via de website van Infomedics regelen. Klik op de onderstaande link en vul het formulier volledig in. https://www.infomedics.nl/ik-wil-een-betalingsregeling-treffen

Status van uw betaling controleren
Ga naar www.infomedics.nl. U treft de rekeningchecker direct bovenaan de webpagina aan. Vul het 13-cijferige nummer dat op rekening staat in en controleer of uw rekening is betaald. 

Overige vragen
Heeft u een andere vraag, kijk dan eerst bij de https://www.infomedics.nl/faq op de website van Infomedics. De kans is groot dat u daar al het antwoord vindt op uw vraag.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 036 - 20 31 900
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Onze medewerkers

Loulou

Praktijkmanager Meer informatie

Yasmin

Preventieassistente Meer informatie

Antoinette

Tandartsassistente Meer informatie

Yvette

Tandartsassistente Meer informatie

Mariska

Preventieassistente Meer informatie

Daniëlle

Tandartsassistente

Mariska I

Tandartsassistente

Sandra

Sterilisatie assistente

Contact